Ajatuksia alkaneelle vuodelle

tunnetila: pohdiskelu

Pitkä joululoma, rakkaudentäyteinen perhejoulu, ystävyyden siivittämä uusi vuosi ja tärkeimpien kanssa vietetty syntymäpäivä. Nuo kaikki alkavat olla nyt ohi ja huomenna koittaa paluu arkeen.

Olen ihan hirvittävän onnellinen onnistuneesta lomasta! Tuntuu että olen kerrankin palautunut aika hyvin todella rankasta syksystä. Ajattelin työasioita koko loman aikana ensimmäistä kertaa vasta eilen aamuna, kun heräsin ilman kelloa tismalleen samaan aikaan kuin herään arkiaamuisin. Tuli olo, että olen tainnut levätä tarpeeksi ja olen valmis palaamaan töiden pariin.

Toki jos voisin tehdä elämässä ihan mitä tahansa, niin keksisin kyllä tekemistä ilman työvelvoitteita ja saisin ihan varmasti täytettyä viikkoni kaikella muulla ohjelmalla. Mutta jotta niitä muita mukavia asioita on varaa tehdä, niin töissä on käytävä. Olenkin ihan superkiitollinen mielekkäästä työstä, joka mahdollistaa minulle esimerkiksi etätyön ja kiinnostavat työtehtävät, ja sen, ettei lomalta töihin palaaminen tunnu hirmuisen ahdistavalta.

Eli vaikka lomailisin mielelläni vaikka koko alkaneen vuoden, niin aloitan kuitenkin työt tämän vuoden osalta huomenna ihan hyvillä mielin.

mekko Sanna Hopiavuori, panta VS Design, korvikset TUOKIO
(kaikki kuvauslainassa Miela Designroomista osana viime vuoden kestänyttä vaikuttajayhteistyötä)

En ole varsinaisesti tehnyt mitään uuden vuoden lupauksia, mutta yhden tavoitteen itselleni vuoden vaihtuessa asetin. Tämän vuoden tavoitteena on tehdä vähemmän. Olla vähemmän puhelimella ja läppärillä, tehdä vähemmän töitä, suorittaa vähemmän, stressata vähemmän, kiirehtiä vähemmän, aikatauluttaa kalenteriin vähemmän tekemistä.

Yleensä buukkaan kalenterin ihan täyteen kaikkea kivaa, mutta kivatkin asiat alkavat stressata jos niitä on liikaa. Tärkeitä asioita mitä en aio alkaneelta vuodelta vähentää on lorvailu, kotoilu, nauraminen, maleksiminen, ystävien tapaaminen, ulkoilu, itsen hemmottelu, lukeminen, läsnäolo ja rakastaminen.

Elämässäni on valtavasti hyviä asioita, ja niistä kaikista yritän pitää kiinni myös tulevana vuonna. Jos kuitenkin tuntuu, että osassa asioista roikun kiinni kynsin ja hampain, niin yksi tärkeä asia alkaneeseen vuoteen on myös irti päästäminen. Kun luopuu jostain, saa usein uutta hyvää tilalle.

OLKOON VUOTENNE TÄYNNÄ HYVIÄ HETKIÄ JA ONNISTUMISEN TUNTEITA!

12

(2) Kommentit

  1. Hyviä ajatuksia! Sama suunta myös täällä eli väljempi kalenteri ja stressittömämpi elämä. ❤️👏

    1. Ihanaa! Sit kun meillä on kalenterissa väljää, niin sinne mahtuu extemporee kävelyt ja yhteiset teehetket. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.