Viisi vinkkiä aleostoksille

tunnetila: muistutus

Sesonkialet, Hullut päivät ja muut alesekoilut ovat taas pian täällä. Tässä pieni muistilappu jokaiselle, jolta tuntuu edullisempien hintojen kohdalla mopo karkaavan käsistä.

  1. Osta alennuksesta vain sellaisia tuotteita, joista olisit valmis maksamaan normaalihinnan. ”Ostin kun halvalla sain” – ei ole kestävää ajattelua.
  2. Mieti ennen ostoksille lähtemistä mitä oikeasti tarvitset, tee niistä lista ja keskity vain niihin tuotteisiin.
  3. Panosta aleostoksilla laatuun. Osta mieluummin yksi laadukas vaate tai kosmetiikkatuote vähän edullisemmin, kuin monta muutaman euron juttua.
  4. Lahjoja tärkeille ihmisille voi hankkia ympäri vuoden. Jos näet kevään sesonkialessa korvikset, joita siskosi rakastaisi, suosittelen ostamaan ne jemmaan joululahjaksi jo etukäteen.
  5. Suosi suomalaista! Tsekkaa aina aleostoksilla ensimmäisenä kotimaisten brändien tarjonta. Jos kotimaiset tuotteet tuntuvat muuten tekevän lompakkoon liian suuren loven, niin alennuksia kannattaa hyödyntää aina.

pellava-asu Barfal, korvikset Aida Impact

Listallani oli pitkään myös kuudes kohta: sesonkialesta kannattaa hankkia vaatteita valmiiksi tulevaa sesonkia varten. Eli talven alesta kannattaa ostaa kiva takki seuraavaa talvea varten, ja jos kesäalesta löytyy hyvä kesämekko, niin se kannattaa hankkia ensi kesää tai tulevia reissuja varten. Näin sinulla on jotain uutta ja tarpeellista jo valmiina kaapissa odottamassa, kun vuodenajat vaihtuvat.

Jokunen vuosi sitten jouduin kuitenkin poistamaan tuon ohjeen listaltani. Kävi nimittäin niin, että vaatekokoni muuttui vuodessa niin paljon, että edellisestä alesta jemmaan ostamani vaatteet puristivat vuoden päästä niin ikävästi, etten voinutkaan käyttää niitä. Ai vitsit että harmitti! Mutta sellaista elämä joskus on. Onneksi vaatteet pääsivät käyttöön kirppiksen kautta jollekulle toiselle.

Alkuvuodesta repäisin ja uskaltauduin näin talviaikaan ostamaan itselleni pellava-asun tulevia kesiä varten. Yritin vähän varmistella tuota kokoasiaa ja otin kerralla niin reilun asun (ja housut kuminauhavyötäröllä), että tämä asu tulee mahtumaan, vaikka paino tästä muuttuisi suuntaan tai toiseen.

Kyseessä on kotimaisen Barfalin superlaadukas pellava-asu, jonka löysin Tampereen reissullani mistäpä muualtakaan kuin Mielasta. Nyt sitä sitten vaan odotellaan, että tulisi ne kesäiset pellavakelit!

Ihanaa ja rentoa pääsiäistä Teille kaikille!

9

(6) Kommentit

  1. Olisipa jo pellavakelit. On ainakin mitä odottaa.

    Ennen saatoin harhailla vaikka Hullareilla ja ostaa kun oli edullista. Nyt katson tarjoukset etukäteen ja ostan vain jos on jotain todella tarpeellista.

    1. Niinpä, pellavakelejä odotellessa! <3

      Mä taas ennen tein tosi tarkat ostoslistat Hullareille sen paperisen kuvaston avulla. Ruksin kuvastosta kaikki mitä tarvitsin (tai halusin) joka päivältä, ja lähdin metsästämään haluamiani tuotteita heti aamutuimaan. Nykyään kun laajempi kuvasto on vain netissä, niin en jaksa selata sitä samanlaisella intensiteetillä ja Hullarit saattaa jäädä multa jopa väliin. Tällä hetkellä olisi kyllä muutama tarve, minkä kanssa saatan tehdä täsmäiskun Stockalle kun Hullarit taas tulee.

  2. Hyvät vinkit! 🫶 Omalla listalla on tällä hetkellä vain kissatarvikkeita, krhm…

    1. Oih! Ne ne vasta parhaita ostoksia onkin! Ja vievät kyllä kaikki rahat (ja tilan kodista) jos oikein innostuu ostoksille… 😉

  3. Jaana says:

    Olen kohdasta 1 aivan erimieltä. Asiat joita käytän paljon esim. Retkeilytarvikkeet/ vaatteet odotan alea. Ostan alesta parhaan mahdollisen esim teltan johon rahat riittää. En pystyisi sitä ostamaan normi hinnalla. Näin saan laadukkaamman tuotteen.

    1. Siis juuri tuota tarkoitin ensimmäisessä kohdassa, eli kannattaa ostaa vaikka 500€ maksava teltta 150€n alennuksella, ei satasen telttaa viidellä kympillä. Eli jos haluaisit ostaa tuon laadukkaan teltan normaalihintaisena, mutta siihen ei ole varaa, niin silloin se kannattaa ehdottomasti ostaa alesta, eikä jotain halpistelttaa vain siksi, että se sattuu olemaan tosi halpa. Eli samaa mieltä todellakin ollaan, saatoin vaan kirjoittaa tuon vähän huonosti. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.