Joulukuun hetkiä

tunnetila: odotus

joulukuu2014_1 joulukuu2014_2
Joulukuuhuni on kuulunut mm.

1. Herkulliset lounastreffit Raflassa ja vielä herkullisempi jälkkäri Brooklyn Bakeryssä ystävän kanssa. Ystävän, joka oli ensin blogini lukija, mutta jonka kanssa olen sittemmin käynyt teellä jo mm. Cap Ferratissa Ranskassa. Mitä kaikkea ihanaa tämä blogi onkaan tuonut tullessaan!

2. Uusi lempikorukolmikkoni. Lyhyt koru Sofinahista (Dogearedin Balance), pitkä koru Glitter*, sormus Monica Vinader. Suosikkisettiin kuuluu vielä vasemmassa kädessä oleva pitkäaikaissuosikkini Pernille Corydonin sormus, mutta käytännön syistä sitä ei näy kuvassa.

Joulukuu on ollut hyvin hektinen ja luulen ensi vuodesta tulevan samanlaisen. Siksipä ostin Balance -korun heti kun sen Sofinahista bongasin. Työn ja bloggaamisen lisäksi aloitin marraskuussa opiskelun (aivan järjetöntä tämän kaiken muun kiireen ja touhun keskellä, tiedän, enkä oikein ymmärrä miten tässä näin pääsi käymään…), joten tarvitsen elämääni todella balanssia ja panostusta ajan hallintaan. Katsotaan tuleeko tästä yhtään mitään…

3. Uusin lempimukini Indiskalta* ja pikkujoululahjaksi saamani English Tea Shopin teekokoelma*. Ostan itse usein ETS:n teetä, joten oli ihana yllätys saada Hyvinvointikauppa PÜRilta pikkujoululahjaksi joulupakkaus noita herkullisia luomuteemakuja. Indiskalta saamani jättimäinen teemuki (tai teevati kuten työtoverini sitä kutsuu) on todella kaunis ja innokkaana teenjuojana iloitsin kupin suuresta koosta. Näin käytössä olen kuitenkin todennut yhden käytännön ongelman. Kun teemuki on täynnä, jaksan juuri ja juuri nostaa mukin yhdellä kädellä. Heh, oikean käden hauis saa hyvää treeniä kun työpäivän lomassa siemailen teetä täydestä mukista.

4. Yksi sana: riisipuuro. Voiko mikään olla parempaa kuin pitkään haudutettu riisipuuro?! No ehkä pitkään haudutettu riisipuuro tehtynä punaiseen maitoon ja terästettynä nokareella voita. Hallelujah! Voisin syödä riisipuuroa vuoden jokaisena päivänä.

joulukuu2014_3 joulukuu2014_4

5. Kuten todettu, olen kynttilöiden suurkuluttaja. Keittiön pöydälle ilmestyi pari viikkoa sitten Marimekon joululiina (oma jouluperinteeni jo monen vuoden takaa) ja kasa erilaisia kynttilänjalkoja. Tuoksukynttiläksi mukaan pääsi kesällä Mantovasta ostamani santelipuun tuoksuinen, ranskalaisen parfyymitalo Nicolaïn -kynttilä, ja kynttilöiden sekaan New Yorkista meille muuttanut Pähkinänsärkijä.

6. Yksi joulukuun huikeimpia yllätyksiä oli eräänä päivänä postiluukusta tipahtanut täydellisen herkullinen Lindtin suklaarasia. En usko narraavani yhtään, jos sanon tuon rasian olleen paras suklaarasia mitä olen koskaan syönyt! Lindtin tummasta suklaasta tehdyt konvehdit sulivat suussa, ja konvehdit maistuivat luksukselta jokaisella suupalalla. Kiitos yllätyksen lähettäjälle, onnistuit täydellisesti yllättämään minut! <3

7. Tiedän joulupukin olevan hyvin kiireinen näin ennen joulua. Niinpä päätin auttaa häntä hieman ja paketoida muutaman joululahjoista itse. Etsin kaupungilta muutamaan otteeseen kivaa lahjapaperia, mutta ettepä arvaa mistä lopulta löysin mieleiset paperit. Lidlistä! Ruokaostosten lomassa bongasin Lidlistä kauniita lahjapaperirullia ja kun hinta oli 99 senttiä iso rulla, sain lopettaa etsinnät siihen. Vitsit mikä hinta-laatusuhde! Myös Ikean isot joululahjapussit eivät ole hinnalla pilattuja ja mikä parasta, niitä voi käyttää uudestaan myös ensi jouluna.

Huomatkaa kuvassa myös pikkuruinen joulukuuseni* jonka sain lahjaksi PR-toimisto Sugarin pikkujouluista. Olen tuosta kuusesta niin iloinen! Etenkin kun se on PEFC-sertifioitu, Suomessa kasvatettu kuusi, jonka voi halutessaan istuttaa maahan ensi keväänä.

8. Katsokaapa kuka kaappasi minut kainaloonsa Tuomaan markkinoilla! En ole ollut vuosikymmeniin joulupukin kainalossa. Sydämessä läikähti kiva lämmöntunne kun pukki kaappasi minut kainaloonsa. Tuli ihan lapsuus ja jännittävä pukin odotus ja kohtaaminen mieleen. Heh, kuvassa näyttää että minulla on lähes samanlainen parta kuin pukilla! Balmuirin huivi toimii nähtävästi myös jouluisena asusteena.

joulukuu2014_05 joulukuu2014_6

9. Marras-joulukuun aikana ehdin ihastua myös muutamaan kosmetiikkatuotteeseen joista yhden näette viidennen kuvaparin ensimmäisessä kuvassa. Lumenen Heleyttävät kauneuspisarat* ovat jo vuosia olleet yksi Yhdysvaltojen myydyimmistä Lumene-tuotteista. Vihdoin tänä talvena nuo ihanat pisarat rantautuivat myös Suomeen. Lasipurkissa on 28 kauneuspisaraa, jotka suositellaan käytettävän kuurimuotoisesti kerran päivässä. Ehdin ihastua tuotteeseen ja käyttää oman purkkini lähes loppuun ennen kuin tajusin etten muistanut edes kuvata tuotetta blogiin! Hupsis. Nopeassa Instagram-räpsyssä on siis ainut kuva minkä purkista muistin ottaa, ja tuolloin kauneuspisaroita oli jäljellä enää yksi. No mutta, tuo innostuksen määrä kertonee miten paljon tuotteista tykkäsin. Enää mietityttää miten nopeasti voi aloitta seuraavan 28 päivän kuurin…

10. Joulukuussa olen myös istunut illallisilla enemmän kuin vatsa on jaksanut vetää. On mm. vietetty työkaverin läksiäisiä, juhlittu erään valmistamamme tuotteen valintaa Euroopan parhaaksi (jee, hyvä meidän tiimi!) ja vielä ensi viikolla on ohjelmassa yhdet illalliset. Huh huh! Onneksi pian on joulu ja tiedossa on muutama viikko lomaa. Rentoutuminen ja aikatauluttomuus tulee kyllä tarpeeseen!

11. ja 12. Viimeisenä muttei vähäisimpänä haluan vinkata Teille täydellisestä rauhoittumisen paikasta. Olen muutamana iltana (ja myönnetään, myös yhtenä aamuna ennen työpäivää) kävellyt Kansallismuseon puistoon jonne on näin ennen joulua kasvanut joulukuusimetsä. Kymmenet joulukuuset on koristeltu jokainen eri tavalla, ja koko puisto museota myöten on valaistu kauniisti. Tuolla kuusenkynttilöiden ja erilaisten valojen lomassa aika pysähtyy ja mieli alkaa rauhoittua. Jos asutte Helsingissä, niin suosittelen pientä piipahdusta Kansallismuseon puistoon. Lupaan ettei puistossa vietetty 10 minuuttia ole hukkaan heitettyä aikaa.

Joulukuusimetsä
Kansallismuseon puistossa 1.1.2015 asti
Mannerheimintie 34, avoinna joka päivä klo 7-23
Vapaa pääsy

0

(8) Kommentit

 1. Tarja says:

  Olipa ihanan jouluinen postaus! Ja ihana kuva joulupukin kanssa 🙂 Teillä tosiaan on mojovat parrat kummallakin 😀

  Olen täällä pikku hiljaa yrittänyt nostatella joulufiilistä koristelemalla kotia ja hankkimalla jouluisia ruokia. Stressi on kyllä syksyn jäljiltä niin tiukassa, mutta pikku hiljaa vanne pään ympärillä alkaa hellittää. Kyllä se tästä – uni auttaa lähes kaikkeen 🙂

  Rauhaisaa ja levollista joulun aikaa sinulle Nina! <3

  1. Nina says:

   Kiitos Tarja! Tuo partamainen yhteensattuma oli kyllä hauska! 🙂

   Minulla on ollut joulumieli hämmästyttävän korkealla jo kuukauden. Ja huomenna pääsen vanhempieni luo joulun viettoon ja rauhoittumaan kunnolla. Ajattelin tehdä nyt kerrankin todellisen irtioton. Saapa nähdä miten se onnistuu. 🙂

 2. HeidiV says:

  Ihania juttuja kuvissa <3 Lindtin joulukonvehteja pitääkin testata… tumma suklaahan on terveellisempää 😉

  Oikein ihanaa joulua ja rentouttavaa lomaa <3

  Ps. Lidlistä saa myös vaatteita – laadukasta, tyylikästä ja edullista. Viimeksi ostin ihanan kaulaliinan, jossa on päissä turkispallerot.

  1. Nina says:

   Kiitos Heidi! Suosittelen testaamaan noita konvehteja. Saatanpa hankkia itselleni toisen rasian samaa laatua… 😉 Olen muuten kuullut joskus aikaisemminkin kehuja Lidlin vaatteista. Hämmentävää, mutta täytynee uskoa kun jo useampi on sitä kehunut. 🙂

   Ihanaa lomaa ja joulua sinullekin! Minä olen töissä vielä huomisen, mutta sitten alkaa loma! Jee!

 3. Ihanan jouluisia kuvia ja tykkään pukin ja sun parrasta todella paljon! 😉
  Nappulat ja teidän kuusi on <3

  1. Nina says:

   Hih, meidän kuusi on vähän surkean näköinen, on niin hento ja pikkuruinen, mutta se on tosi reipas. Puskee uutta vaaleanvihreää kasvua tulemaan sen minkä ennättää. 🙂

 4. Kaisa says:

  Oli kyllä kiva nähdä, mahtavaa, että ehdittiin! Ihanaa, rauhaisaa joulunaikaa teille!

  1. Nina says:

   Kiitos viimeisestä, oli kyllä kiva nähdä! Ihanaa joulua teille, ja onnea uuteen kotiin! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.