Kiirunat

tunnetila: ihastus

Näin viime syksynä Marimekon kanta-asiakasillassa Kampin liikkeessä uuden Kiiruna-tyynynpäällisen. En tiedä oliko se hetki jotenkin otollinen ihastumiselle vai mistä se oikein johtui, mutta ihastuin tyynynpäälliseen täysin. Ajattelin, että kuosi oli upein mitä olen koskaan nähnyt!

Ihastus syveni kun kangasta lähempää tutkiessani huomasin, että kangas oli kuosiin kudottu. Rakastan upeita kuosiinkudottuja kankaita!

Vaikka Marimekko on maailmankuulu painotalo, ja he ovat siinä erinomaisia, on kuosiin kudotuissa kankaissa silti jotain sellaista, joka sykähdyttää ihan eri tavalla. Kiiruna-kuosinen tyynynpäällinen oli pakko saada!

Joulun jälkeen kävimme perinteisellä ”äiti ja tyttäret” -joulushoppalureissulla Kuopiossa. Äitini ja siskoni löysivät päivän aikana itselleen vaikka mitä kivoja vaatteita, mutta minä pohdin jo mielessäni tälle vuodelle suunnittelemaani haastetta ostamattomuudesta. Mikään vaate tai muu juttu ei kiinnostanut tai ihastuttanut minua niin paljon, että olisin innostunut ostamaan mitään uutta. Kunnes sitten piipahdimme Marimekossa…

En kerta kaikkiaan olisi tarvinnut yhtään vilttiä, huopaa tai torkkupeittoa, meillä taisi olla niitä ennestään jo neljä, mutta koin jälleen saman sydäntä sykähdyttävän ihastumisen, kun näin Kiiruna -sarjaan kuuluvan huovan. En ollut nähnyt sellaista koskaan aikaisemmin. Huopa oli (taas kerran) hienoin ikinä, ja se oli ihan pakko ostaa!

En tiedä mikä tuossa kuosissa on se juttu mikä saa sydämeni sykkyrälle, mutta voin oikeasti sanoa rakastavani tuota huopaa ja tyynynpäällistä. Ihailen niitä olohuoneessa joka päivä moneen otteeseen, yhdessä ja erikseen. Levittelen huopaa, tutkin sen kuosia ja vaan ihastelen sitä päivästä toiseen. Ihan hassua!

Jännittävää huovassa on myös se, että sen pääväri on ruskea.

Olen huomannut muutaman viime vuoden aikana hankkivani kotiimme vain ruskeita sisustusjuttuja. Ensimmäinen tässä aallossa hankkimani ruskea juttu taisi olla Catalinan juuttimatto olohuoneeseen. Sen jälkeen ostin ruokapöydälle ruskeakuosisen Bungalowin pöytäliinan Olkkarista.

Edellinen ruskea hankintani ennen Kiiruna-huopaa oli niin ikää Marimekon pikkuruinen toffeen värinen Flower -maljakko. Ja niin, onhan meillä myös ruskeat Vallilan pimennysverhot makuuhuoneessa*! Hui, tätä vauhtia meillä on kohta kokonaan ruskea koti!

Mistähän nämä värimieltymykset aina hiipivät mieleen? En lue sisustusblogeja enkä tilaa sisustuslehtiä, joten en tiedä yhtään mikä on milloinkin muodissa. Jostain syystä minulla on nyt kuitenkin menossa ruskea kausi, ja tykkään sen tuomasta kodikkuudesta valtavasti.

Ja nuo Kiirunat, ne ovat varmasti lemppareitani vielä kolmenkymmenen vuoden päästä, oli muoti silloin mikä tahansa! Jotenkin tuo kuosi tuntuu niin kansallisromanttiselta Suomi-designin klassikolta, että se ei voi koskaan lakata ihastuttamasta minua!

5

(2) Kommentit

  1. Johanna says:

    Onpa kaunis tuo Kiiruna -kuosi! Minulla on pari Flower-maljakkoa, toinen kirkas, toinen vaaleanpunainen. Olisi ihana saada myös tuo uusi toffee (!!) sarjaan mukaan.

    1. Mä tykkään myös tuosta kuosista ihan hirmuisesti. En itsekään oikein tiedä miksi. 🙂 Ja nuo Flower-maljakot on kyllä tosi söpöjä. Ostin sellaisen keväällä ylioppilaslahjaksi. Saaja sai ystävältään myös toisen, eri värissä vaan, mutta nuo ovat juuri selaisia, ettei haittaa vaikka niitä olisi kymmenen. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.