Pikainen messuilureissu

tunnetila: tykkäys

Nuhanenä tässä terve! Söin puolitoista vuotta päivittäin flunssaa ehkäiseviä vitamiineja. Hyvin toimi, en ollut koko aikana kertaakaan flunssassa. Kesän kunniaksi pidin vitskuista pari kuukautta taukoa, ja kappas, nappasin heti ensimmäisen flunssan mikä tuli vastaan. Kylläpä kannatti!

Flunssa on vienyt minulta tehot ja toimintakyvyn aika lahjakkaasti nyt vähän yli viikon ajan, mutta eilen päätin olla terve ja menin töihin. Ei ollut ihan hyvä idea. Hikoilin koko päivän kuin pieni possu ja olin nukahtaa työpöydän ääreen, vaikka hommia piisasi vaikka kuinka.

Flunssaa uhmaten menin työpäivän jälkeen vielä käymään eilen käynnistyneillä Habitare 2018 -messuilla. Jaksoin pyöriä messuilla vähän yli tunnin, ja sen jälkeen oli istuttava lähes yhtä pitkä aika teellä ennen kuin jaksoin lähteä kotiin. Huh mikä reissu, mutta onneksi kävin. Messuilla oli taas vaikka kuinka paljon kaikkea kiinnostavaa!Kauniit ruskeansävyt ja syvät siniset olivat edelleen suosikkejani sisustuksissa. Se on muuten jännä, että omaan kotiini en voi oikein kuvitella mitään sinistä (paitsi Klaus Haapaniemen Running Hare-tyynyn), mutta silti ihastun aina, kun näen muualla sisustuksissa tummia sinisen sävyjä.

Yllä olevien kuvien kauniit sisustukset kuuluivat hyvin tunnistettaville kotimaisille klassikkobrändeille, eli Marimekolle ja Vallilalle. Uudempaa kotimaista sisustusbrändiä yllä edustaa blogissakin juuri esillä ollut Fanni K, ja Fanni K:n uudet ruokailuvälineet ja astiasarja.

Astioiden linjakas muotoilu miellytti silmää, mutta ennen kaikkea ihastuin uusiin aterimiin. Mattamustaa ja messinkiä samassa tuotteessa. Sillä kombolla ei voi mennä pieleen! Ja mikä parasta, näyttävästä materiaalista huolimatta aterimet ovat konepestäviä.

Uusia astioita tai aterimia ei Fanni K:n verkkokaupasta vielä löydy, mutta Habitare -messuilla olevat messutarjoukset saa myös verkkokaupasta. Tarjouksessa on mm. juuri blogissani vilahtanut korisarja.
Uudet nuoret suunnittelijat ja kymmenet alan opiskelijat olivat taas saaneet omat osastonsa Habitaressa. Myös yhdeksi Habitaren kiinnostavimmaksi osastoksi viime vuosina noussut Signals – trendinäyttely oli jälleen häkellyttävä. Jos päädyt loppuviikon aikana messuilemaan, niin myös eettistä sisustamista esittelevä messuosasto kannattaa ehdottomasti kurkata.

Yksi omista messuosastolemppareistani oli niin ikää eettistä sisustusta parhaimmillaan, mutta tuo osasto sijaitsi omana pienenä keitaanaan suurten messujen keskellä. Brändi oli nimeltään 3rd HandMade (alin kuva).

Brändin nimi kertoo kaiken olennaisen. Malliston kaikki tuotteet on valmistettu jo kertaalleen kierrätetyistä tuotteista. Eli uusi tuote, secondhand ja lopulta vielä 3rd Hand. Kyseessä on siis kierrätettyjen materiaalien uusiokäyttöön erikoistunut turkulainen design studio.

Ihastelin kierrätettyjä tuotteita (mm. tyynyjä, mattoa ja rahia) messuosastolla, ja heti kotiin päästyäni brändin verkkokaupassa. Esimerkiksi vanhasta nahkatakista ja räsymatosta tehty käsilaukku on ihan supertyylikäs!

Ja niin, vielä yksi juttu mikä messuilla yllätti. Muistatteko viime talven suosikkivaatteeni, harmaan Woolishin villapoolon? Törmäsin messuilla Woolishin sisustusosastoon! Woolish oli tuonut Habitareen osastollisen ihania ja laadukkaita villavilttejä. Niin hienoja! Ja jos laatu on lähelläkään villaneuleeni laatua, tuotteet on kerrassaan mahtavia.

Nämä kaikki ja paljon paljon muuta, löytyy vielä loppuviikon ajan Messukeskuksesta. Menkää ja ihastukaa! Toivottavasti jaksatte kierrellä messuilla pidempään kuin minä. Tosin tunnissa ehdin nähdä tämän kaiken, ja aika paljon muutakin. Eli silloin kun kunto on loppua kesken, kannattaa laittaa supervaihde silmään ja ottaa pienestä hetkestä ihan kaikki irti!

Habitare
12.-16.9.18
Avoinna: ke klo 12–20, to ja pe klo 10–19, la ja su klo 10–18

5

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.