Henkisesti hiihtolomalla

tunnetila: pohdiskelu

Kulunut viikko on ollut täällä Helsingissä talvilomaviikko. Koko viikon on satanut vettä kuin sieltä eräästä kuuluisasta hanurista, joten onnekkaita ovat olleet ne talvilomalaiset, jotka ovat ymmärtäneet lähteä viettämään lomaansa jonnekin vähän kauemmas.

Minulla ei ollut työkiireiden vuoksi mahdollisuutta pitää lomaa kuin kaksi päivää, mutta näillä säillä tuo ei varsinaisesti harmittanut. Sitä paitsi, minulla oli viikon jokaiselle illalle niin paljon kivaa tekemistä, että vaikka tein päivät töitä, niin tuntui silti että olin koko viikon henkisesti hiihtolomalla.

Kävin kuluneella viikolla kaksi kertaa illallisella ja piipahdin leffassa katsomassa Myrskyluodon Maijan. Yövyin hotellissa, shoppailin kauppakeskuksessa, kävin kasvohoidossa ja uimassa, sekä näin Q-teatterissa Anna Brotkinin ja Juho Mantereen käsikirjoittaman Uuteen nousuun -näytelmän.

Ai jestas että tuo näytelmä oli hieno! Jos olet syntynyt etenkin 70- tai 80-luvulla, niin varaa lippusi seuraavaan mahdolliseen näytäntöön. On nimittäin TODELLA timanttista settiä tarjolla juuri tuolle ikäluokalle. Ja siis kaikki näyttelijäsuoritukset, huh huh. Parasta tekemistä, mitä olen nähnyt pitkään aikaan missään!

neulesetti Second Female, housut Samuji, korvikset Aida Impact, tossut GLO Hotel

Henkinen lomailuviikko shoppailuineen nosti ilmoille myös eräitä huomioita, joista muutaman ajattelin nyt jakaa kanssanne.

Huomio 1. Kierrätetty kiinnostaa

Kävin pitkästä aikaa lorvailemassa kauppakeskuksessa. Jo ennen lähtöä päätin, että jos löydän jotain kivaa, ei tarvitse olla edes mitään tarpeellista, niin sallin itselleni heräteostokset.

Liikkeissä muutaman tunnin kierreltyäni totesin, että eniten minua kiinnosti UFFin euron päivien tarjonta. Kaikki muut vaateliikkeet tuntuivat jotenkin mitäänsanomattomilta. Ja onneksi menin UFFiin. Löysin sieltä nimittäin itselleni eurolla hyvät farkut ja tosi hyvät toppahousut! Molemmat tulivat kaiken lisäksi tarpeeseen.

Huomio 2. Alehintaisia tuotteita löytyy aina

Vaikka liikkeet eivät mainosta ikkunoissaan alennusmyyntejä, liikkeiden takaosista löytyy alerekkejä, jotka kannattaa löytöjen toivossa ratsata. Nytkin sain uusittua alusvaatevarastoni kerralla kuntoon, ja kaikki löydöt olivat -50% tai jopa -70% alessa.

Eli vaikka alennusmyynnit on virallisesti loppu, niin mallistojen viimeisiä kappaleita tai muita alesta jääneitä juttuja saa usein edullisin hinnoin.

Huomio 3. Kuka tämän kaiken syö?

Pääsen niin harvoin isoihin marketteihin, että olen yleensä niistä aivan innoissani. Retki Prismaan tai Cittariin on minulle harvinaista herkkua, joka toteutuu muutaman kerran vuodessa. Yleensä asioin pienessä lähikaupassamme ja siellä valikoima on hyvin suppea. Lähes kaiken sieltä kuitenkin saa, joten en osaa edes haaveilla sen suuremmasta valikoimasta. (Kalliissa lähikaupassamme haaveilen ainoastaan edullisemmista hinnoista.)

Tämän kertaisella Prisma-Cittari -keikallani ahdistuin kuitenkin valtavasti. Mihin oikeasti tarvitaan hyllymetreittäin esimerkiksi erilaisia jogurtteja-viilejä-vanukkaita-proteiinivälipaloja, tai eri tavalla maustettuja lihavalmisteita tai makkaroita? Löytyykö ihan oikeasti joka ikiselle purkille asiakaskuntansa, vai meneekö nopeasti vanhentuvia tuotteita roskiin (vaikkapa vain Suomen mittakaavassa) tuhansia pakkauksia viikossa? Olin myynnissä olevien tuotteiden määrästä lähes kauhuissani.

Onneksi tuotteita punalaputetaan nykyään tehokkaasti ja vanhentuvia tuotteita voi pelastaa ruokakaupoista tai vaikka ResQ -sovelluksen avulla entistä helpommin.

Vaikka valmistettavien tuotteiden määrä on lähtenyt käsistä jo kauan aikaa sitten, ihan sama myös vaateliikkeiden puolella joista jo edellisessä kohdassa myymättä jääneiden alerekkivaatteiden kohdalla kirjoitin, niin onneksi järki on otettu käyttöön vanhentuvien tuotteiden hinnoittelussa. Mutta joku roti tässä tavaran tuottamisessa ja kuluttamisessa täytyisi kyllä olla.

Ihan pelkkää iloa ei henkinen hiihtolomani ollut, sillä vähän tuli käytyä marketeissa ahdistumassa ja ennalta suunniteltu Nuuksion reissu peruuntui sateisen sään ja loskan takia, mutta pääosin oikein mukavaa tekemistä oli viikkoni kuitenkin täynnä.

Ottakaa ihmiset aikaa itsellenne ja tehkää arjessa kivoja juttuja. Älkää eläkö viikonloppuja tai lomia varten. Elämä on tässä ja nyt, ja jokainen hetki on ihan yhtä arvokas!

11

(2) Kommentit

  1. Tarja says:

    Mietin ihan samoin marketeissa. Miten hirveästi hävikkiä varmasti tulee! Ostan punalaputettuja tuotteita aina, kun mahdollista ja Resq-sovellus on neroutta! Hyödynnän monta kertaa viikossa. Eilenkin kahteen otteeseen.

    1. Ihana kuulla että myös sinä hyödynnät punalaputettuja tuotteita ja ResQ:ta! Molemmat on mullakin käytössä joka viikko. Meillä valitaan usein ruoka sillä perusteella mikä sattuu olemaan tarjouksessa. Toki on vähän työläämpää päättää viikonlopun ruoat vasta kaupassa eikä suunnitella kaikkea etukäteen, mutta rahaa säästyy tuolla tavalla aikalailla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.