Hotellivinkki Bilbaoon ja San Sebastianiin

tunnetila: vinkkaus

porealtaassa1

Vuosi sitten kesällä Italia-Kroatia-turneellamme asuimme kohteissa välillä vähän paremmin, välillä yritin säästää rahaa hotellibuukkauksissa. Venetsiassa hotellit olivat suorastaan törkeän hintaisia, ja muutamaksi viimeiseksi yöksi otin hieman edullisemman, kahden tähden hotellin.

Ulkolämpötila Venetsiassa oli tuolloin lähempänä viittäkymmentä, eikä hotellissa toiminut ilmastointi. Karmaisevien, unettomien öiden jälkeen päätin, että enää en kahden tähden hotelleissa asu. Ainakaan lämpimissä kohteissa.

Bilbaon ja San Sebastianin hotellit valitsin helteiset heinäkuun yöt mielessäni, ja tällä kertaa valintani osui uusiin, moderneihin hotelleihin. Ei noissa hotelleissa mitään ihania espanjalais- tai muita paikalliskulttuuria henkiviä fiiliksiä saanut, mutta ilmastointi toimi, huoneet oli suuret ja siistit, ja molemmissa hotelleissa pääsi aamulla treenaamaan kuntosalille.

kattoterassi3kattoterassi2

Bilbaon hotellista en tullut napanneeksi kuvia, mutta vinkattakoon kuitenkin näin sanallisesti, että hotellimme Barceló Bilbao Nervión oli mukava, siisti ja laadukas, ja voin suositella sitä ihan kaikille.

Hotelli sijaitsi Nervión joen rannalla, ja siitä oli lyhyt kävelymatka niin vanhaan kaupunkiin kuin joen toiselle puolellekin. Myös Guggenheim näkyi kun ovesta astui ulos, ja näköalapaikalle vievä funiculare oli lähes kulman takana.

San Sebastianin hotellista, Hotel Zenit San Sebastian, tuli napsittua vähän enemmän kuvia. Tai ei oikeastaan hotellista muuten, vaikka se uusi ja hieno olikin, mutta hotellin paras asia, asukkaiden käytössä ollut kattoterassi porealtaalla, tuli ikuistettua muutamaan kuvaan.

Vaikka hotellin kuntosali oli hyvin vaatimaton, niin oli silti ihana tehdä pieni aamutreeni crosstrainerilla, ja pulahtaa sen jälkeen porealtaaseen hotellin katolle. Ai että, tuota aamurutiinia on kyllä ikävä! (Postauksen kuvat on otettu ilta-auringon laskiessa, eli viihdyin katolla erinomaisesti aamuin illoin…)

kattoterassi1

Hotel Zenit on muutaman kilometrin päässä San Sebastianin rannoista ja keskustasta (lähellä rautatieasemaa), joten jos haluaa reissuillaan asua keskustan sykkeessä, tai on matkalla pienten lasten kanssa, niin silloin tuo matka saattaa tuntua turhan pitkältä.

Olin itsekin ensin vähän sitä mieltä, että missä hevonkuusessa tämä hotelli oikein on, mutta sitten kun löysimme hotellin läheisyydestä mm. sympaattisen herrasmiehen pitämän kahvilan, superihanan herkkukaupan (Don Serapio) ja suklaapuodin (The Chocolat Factory), olin iloinen että asuimme juuri tuolla. Emme muuten olisi varmasti osuneet noihin paikkoihin lainkaan.

Tässä siis vinkiksi pari hyväksi havaittua hotellia, jos matkailu Bilbao-San Sebastian akselilla kiinnostaa. Jälkimmäinen hotelleista saattaa valitettavasti aiheuttaa akuutin kattoterassikuumeen. Siihen on hyvä varautua hotellia buukatessa.

6 6

(2) Kommentit

  1. Jenni says:

    Kiitos, sain päivän naurut sun FB-päivityksestä. Hotellini *kotini* hotellini *kotini* 😀 Kelpaisi kyllä mullekin… 😉

    1. Hah! Olisi niiiiiiiin kivaa jos kodissa olisi kattoterassi ja siellä poreallas. Siinäpä tavoitetta kerrakseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.