465 tavaraa – Mitä jos luopuisi niistä kaikista?

tunnetila: kiinnostus

Jestas sentään miten hyvää pääsiäisloma teki! Kaksi lyhyttä työviikkoa putkeen on kyllä sellaista luksusta, ettei paremmasta väliä. Olo on kuin uudestisyntynyt! (Heh, pääsiäisen ylösnousemus taisi tapahtua täällä ihan kirjaimellisesti.)

Vapaapäivät tuntuivat kestävän ja kestävän, ja ehdin moneen kertaan jopa tylsistyä. Tylsistyin melkein niin paljon, että meinasin siivota, mutta en sitten kuitenkaan vienyt tylsyyttäni niin pitkälle. Paikkoja kyllä järjestelin, laitoin tavaraa myyntiin Zadaahan ja vein yhden pahvilaatikollisen roinaa taloyhtiömme roskiskatokseen saatesanoin ”saa ottaa”.

Tulee aina niin hyvä mieli kun pääsee itse tavarasta eroon, ja joku muut saa tehdä löytöjä itselle turhista jutuista. Toki olen löytänyt roskiskatoksestamme itsellenikin joskus jotain.

neuletakki Samuji, t-paita Stig P, housut Marks&Spencer*, laukku Marimekko*, kengät Blue on Blue*, korvikset Pernille Corydon, sormukset Lillan Helsinki

Bongasin muuten joltain amerikkalaiselta IG-tililtä kiinnostavan haasteen. Haasteessa luovutaan kuukauden jokaisena päivänä niin monesta tuotteesta, kuin kyseisessä päivämäärässä on numeroita. Kuukauden ensimmäisenä päivänä luovutaan siis yhdestä, toisena kahdesta ja kymmenentenä kymmenesta tavarasta. Kuukauden lopuksi tuotteita joista on luovuttu, on yhteensä 465. Tekisi ihan hirmuisesti mieli kokeilla tuota haastetta!

Puhuin haasteesta miehelleni tämän kuun ensimmäisenä päivänä kun kävin yhtä roinalaatikkoa läpi ja laitoin kamaa kiertoon. Vaikka mieheni on kaikkea ylimääräistä romua vastaan, niin silti hän totesi, että eihän meille jäisi enää yhtään tavaraa, jos alan tuota haastetta toteuttaa.

Uskon kuitenkin, että meille jäisi kaikki tarpeellinen. Eihän tuo vajaa viisisataa tavaraa niin paljon ole…

Luulen, että jos kävisin läpi molempien sukka- ja alusvaatelaatikot, sekä omat kosmetiikkavarastoni, niin siinä päästäisiin jo sataan tuotteeseen. Ja hei cd-levyt! Jos luopuisin cd-levyistäni, joita en siis juuri koskaan enää kuuntele, niin 350 tuotetta olisi siinä!

Ja dvd:t! Meillä ei ole ollut enää vuosiin edes dvd-soitinta, joten miksi ihmeessä jemmailen myös niitä? Tämä lähes viidestä sadasta tavarasta luopuminenhan alkaa kuulostaa tosi helpolta, vai mitä?!

Mitä luulette, pystyisittekö lähtemään tällaiseen haasteeseen mukaan vai iskisikö luopumisen tuska? Vai oletteko jo niin minimalisteja, että tavarat loppuisivat kesken ja joutuisitte luopumaan päällänne olevista vaatteista?

Kivaa keväistä suununtaita kaikille!

 

HUOM! Homma niin sanotusti eskaloitui, ja aloitin tämän haasteen tänään! 11 tavaraa on siis jo karsittu. Kiitos tsempistä ystävät, jotka olette jo lähteneet haasteeseen mukaan. Tämä on todella jännää!

Jos päätät olla mukana, niin laita minulle viestiä. Olisi kiva kuulla kuinka moni inspiroituu karsimaan tavaraa oikein reilusti! Ja hei, keksin haasteelle myös tunnisteen, eli jos sometat haasteesta, niin käytä tunnistetta #tavaratalkoot.

Kuvat: Anna-Maria / Secret Wardrobe

6

(13) Kommentit

 1. Ei todellakaan loppuisi tavara kesken! Pelkkiä CD-levyjäkin on varmaan tuon verran, eikä ole enää laitettakaan, jolla kuunnella. Totesin juuri miehelle pari päivää sitten, että niistä pitäisi hankkiutua eroon.

  1. Meillä on edelleen olemassa cd-soitin, ja mieheni silloin tällöin jopa kuuntelee omia levyjään (joista ei halua luopua), mutta minulla nuo levyt on ihan turhan panttina. DVD-soitinta meillä taas ei ole enää lainkaan, joten niistä nyt ainakin voisi luopua.

 2. Hanna says:

  Luulen että onnistuisin, vaikka tavaraa ei niin paljon nurkissa loju. Mulla ei ole vuosiin ollut cd- tai dvd soitinta, mutta miksi ihmeessä kaapista löytyy edelleen cd- ja dvd -levyjä?! Näistä voisi ja pitäisi ehkä päästä eroon.

  1. Sama täällä! Mutta vitsit kun harmittaa heittää mitään ehjää roskiin. Olisi ihana luopua levyistä jollain muulla tavalla kuin sekajätteeseen laittamalla, mutta eipä juuri kukaan muukaan niitä enää luultavasti halua… Tosi harmi.

 3. Meillä on kans tosi paljon CD- ja DVD-levyjä. En ole ajatellut luopua, mutta olen miettinyt, että ne voisi järjestää niin, että veisivät paljon vähemmän tilaa. On vaan valtava urakka, kun kaikki pitäisi ottaa sitten koteloistaan, laittaa vaikka aakkosjärjestyksessä albumeihin, nimetä dymolla, mihin levyt voi tallettaa, näin pääsisi eroon niistä tilaa vievistä turhista koteloista. 😀

  1. Oi mikä ihana järkkäilyprojekti! <3 Tuossa saisi mukavasti yhden viikonlopun kulumaan. 🙂 Meillä mies ei halua luopua levyistään, ja tilaa ne kyllä vievät. Omat levyni mahtuvat onneksi pariin isoon laatikkoon, joten niitä ei ole ihan hirveästi. Mutta muistoja niihin kyllä sisältyy.

 4. Kay says:

  Juuri muutossa taas roudasin varastosta toiseen kaksi laatikkoa, joissa toisessa cd:t ja toisessa dvd:t ja mietin, että miksi ihmeessä näitä kanniskelen mukanani. Eli ei varmasti tekisi tiukkaa, vaikka muutossa jo laitoin paljon tavaraa taas kiertoon.

  1. Heh, kaikilla sama ongelma! 🙂 Miten noista luopuminen voikin olla niin vaikeaa? Mietin välilä, että mitä jos levyjä veisi mökille, mutta kun mökilläkin tulee kuunneltua aina vain Radio Suomea (paras mökkiperinne!!), niin eipä niitä tulisi sielläkään kuunneltua. 😀

 5. saara says:

  Mä voisin lähteä mukaan! Olen kyllä konmarittanut älyttömästi mm just cd:t ja dvd:t ovat jo menneet. Mutta mulla ois kyllä esim käsityötarvikkeita ja muksun lehtiä yms… Kerro koska aloitetaan!

  1. Hei iik, ensimmäinen tyyppi messissä! Vähän vielä jännittää uskallanko edes itse lähteä tähän mukaan. 😀 Mietin täällä että mitä jos aloittaisi tänään, ja ottaisi nuo cd:t ensimmäisenä käsittelyyn. Sulla on kyllä konmaritus mennyt hyvin kun jo noista murheenkryyneistä olet päässyt eroon! Mutta siis, jos aloittaa tänään, niin sithän sitä luopuisi ensin yhdestätoista tavarasta. Miksipä ei. Tänään 11 ja sit kun kuukausi vaihtuu, niin saisi vähän aikaa chillailla ja luopua vain yhdestä tai muutamasta tavarasta päivässä.

   Aloitetaanko Saara tänään?

 6. Saara says:

  Puhuttiinkin jo ig:ssä, mutta vastaan vielä tänne ettei jää keskustelu tyhjänä roikkumaan ?. Mä olen siis mukana, ja ekat 11 tavaraa jo kerätty! Pitänee laittaa muistutus vielä puhelimeen ettei vaan vahingossakaan unohdu minään päivänä?

  1. Ihan supermahtavaa Saara! <3 Mäkin karsin tältä päivältä 11 tavaraa. Aloitin kirjahyllystä. 🙂 Olen just nyt aika jännittynyt, mutta myös kauhuisani tästä. Mietin päiviä, jolloin joka päivä täytyy luopua yki kahdestakymmenestä tavarasta. Tämä olisi huomattavasti helpompaa jos en olisi tehnyt todella isoa karsintaa viime kesänä muuton yhteydessä. Mutta sit jos epäonnistun niin epäonnistun. Mitä sitten?! Kuten jo mulle sanoit, niin jokainen tavara on kuitenkin eteenpäin!

 7. […] mieli! (Pakko myöntää, että suuren kimmokkeen vanhojen tuotteiden pois heittämiseen antoi 465 haaste, johon otin osaa viime […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.